Sognefjellsrittet

Sognefjellsrittet

Rittet går fra Lom-Sogndal på lørdag 137 km, kl. 12.45 for rask pulje (under 4.15) og kl. 13.00 for resten.

I denne “miniversjonen” av Jotunheimen Rund t sykler du gjennom noe av den vakreste norske naturen.

OM TUREN

De raskeste klarer turen opp Bøverdalen, over fjellet, ut Lustrafjorden og ned fra Hafslo til Sogndal på under fire timer. Hoveddelen av feltet bruker mellom seks og åtte timer på denne turen, og ankommer målområdet i Sogndal samtidig som deltakerne i Jotunheimen Rundt.

Startområdet i Lom er lagt til det romslige området ved siden av stavkirken og skolen. Her er det god plass til både biler og sykler. På samme sted kommer rytterne fra Jotunheimen Rundt inn fra Valdresflya, for varm mat og en kortere eller lengre pause. I Lom har de fullført to tredjedeler av Jotunheimen Rundt.

Fra Lom starter det to grupper ryttere, de som nettopp har startet sin 137 km, og som nøyer seg med Sognefjell-rittet, og de som på dette tidspunktet har nesten 300 km i beina. Sammen ruller de inn i Bøverdalen, forbi Elvesæter, Krossbu, Sognefjellshytta, Fortun, Skjolden, Luster, Gaupne og Hafslo, helt til den sjarmerende Sogndalsfjøra, hvor et fargerikt målområde er klart til å ønske slitne idrettsutøvere velkommen.

Sognefjell-rittet startet med mulighet for terrengsykler og kan brukes hvis du vil ta det som en tur. Hvis du vil følge “feltet”, anbefales det å bruke racersykkel.

Mange pleier å ta seg god tid ved Sognefjellshytta, norsk idretts mest attraktive hvilestasjon, for å spise nystekte vafler med syltetøy og rømme. Turen derfra til neste “vaffelstasjon” ved Dale skole i Luster går av seg selv. Derfra er det bare 45 km til målstreken i Sogndal

Meir informasjon på rittet sine sider: http://jotunheimenrundt.no